Personligt lederskab og mindfulness

Være med det som er

Essensen af kurset er, at lære at være med det, som er – uanset om det svarer til ens ønsker eller ej! Og lære at reagere hensigtsmæssigt, med et aktivt valgt, man kan stå inde for, i stedet for at reagere automatisk og dermed in-effektivt og i u-overensstemmelse med det, man egentlig tror på. Kurset kan dermed være starten til at mærke sig selv, kende egne grænser og stille krav og forventninger til sig selv og omgivelser, der matcher ens kapacitet og værdisæt.

Udbyttet af kurset er således

  • Forøget evne til at håndtere travlhed, forandring og stress – og dermed mindsket risiko for at køre på ”auto-pilot” eller for at miste sin åbenhed og kreativitet.
  • Forøget evne til at støtte medarbejdere og kolleger i at håndtere travlhed – og dermed hjælpe til et positivt arbejdsmiljø.
  • Redskaber til at bevare fokus midt i travlhed og kaos – og dermed forøget effektivitet. Både redskaber der involverer træning i fokus på åndedræt og teori-modeller, der kan hjælpe til at stoppe op midt i travlheden og blive bedre til aktivt at træffe valg, der er i overensstemmelse med det, man dybest set står for som leder.
  • Redskaber til prioritering af hverdagens opgaver – og dermed forøget skarphed på det vigtige. Vi arbejder med at bruge energien effektivt ved at fokusere på ”kampe”, der ser ud til at være til at vinde.
  • Redskab til støtte/videreudvikling af følelsesmæssig intelligens – og dermed forbedrede relationer.

Mindfulness-træning kan understøtte det at bryde med vaner, som er usunde for os, og fokusere på det, vi kan påvirke i stedet for det, som ikke er til at ændre. Kognitiv metode hjælper den enkelte med at ændre små vaner i hverdagen, der måske kan skabe store forandringer i livet. Såvel mindfulness som kognitiv metode er metoder, der er gennem testede og har bevist deres værd i forhold til at bearbejde bl.a. travlhed og stress. Deltagerne får mest ud af kurset, hvis de træner imellem mødegangene. Til det brug gives online adgang til relevante guidede øvelser.

Målgruppe

Forløbet er et forebyggende undervisnings- og træningsforløb og ikke et behandlingsforløb. Tilbuddet er for ledere og/eller medarbejdere på virksomheden, der ønsker en forebyggende indsats, så travlhed og daglige frustrationer ikke udvikler sig til stress eller en fornemmelse af at miste arbejdsglæde og evnen til åbenhed og kreativitet.

Omfang og pris

Kurset afholdes over 2-8 mødegange. Vi tilrettelægger det, så det passer til jeres hverdag.

Indhent tilbud.

Reference

Kurset er tidligere afholdt for ledere på Aalborg Universitet og medarbejdere i Region Nordjylland.

Helle Boll-Kragelund, Gruppeleder, siger om kurset:

“Kurset i mindfulness og personligt lederskab gav mig en dyb oplevelse af, hvad nærvær er, og det var et godt afbræk i min ellers travle leder-hverdag. Jeg fik desuden anledning til at  reflektere over forskellige sider af mit job som leder både alene og sammen med andre ledere fra min forvaltning. Det gav anledning til at vi fik talt sammen på en ny måde og lærte nye sider at kende om hinanden. Jeg kan varmt anbefale kurset til andre ledere.”

Lad mig høre mere om dette kursus

Kontakt os via formularen eller ring på 28 80 25 88 og lad os tale om hvordan et kursus praktisk kan arrangeres hos jer.